Kort nieuws

NS bestelt 700 bodycams in Zaltbommel

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De NS gaat zevenhonderd veiligheidsmedewerkers uitrusten met een bodycam van het bedrijf Zepcam uit Zaltbommel. Deze T2-camera wordt op het uniform geplaatst en kan hd-beeldmateriaal samen met de gps-locatie vastleggen. De verzamelde gegevens worden tijdens het laden automatisch geüpload naar de back-end van Zepcam, waar de klant ze kan bekijken en verder kan verwerken.

De spoorvervoerder hoopt hiermee de veiligheid te vergroten, als aanvulling op andere maatregelen zoals de inzet van gebiedsagenten op de grotere stations en het versneld sluiten van toegangspoortjes.

Zepcam werd in 2010 opgericht, aanvankelijk met het idee om actiecamera’s te ontwikkelen. Na een pilotproject met de Nederlandse politie verlegde het echter de focus naar bodycams en andere camerasystemen voor de beveiligingshoek. Het bedrijf rekent bijvoorbeeld verschillende politiekorpsen tot zijn klantenkring, en vorige maand kondigde de Nederlandse Voedsel- en Warenauthoriteit een pilot aan met Zaltbommelse bodycams. De camera’s worden ook gebruikt door andere hulpdiensten en zelfs heel andere zakelijke klanten, zoals het Nederlandse olympische zeilteam.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content