Kort nieuws

NRC en de Volkskrant binnenkort op elektronisch papier Irex

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips-spin-off Irex Technologies heeft een overeenkomst gesloten met PCM, uitgever van onder meer de Volkskrant en NRC. Volgens het Financieel Dagblad wil PCM deze kranten binnenkort op de e-reader Iliad van het Eindhovense bedrijf aanbieden. Eerder sloot het Irex Technologies al overeenkomsten voor nichetoepassingen zoals in de luchtvaart en IT-dienstverlening. Ook hebben de Belgische krant De Tijd en het Italiaanse dagblad La Repubblica proeven uitgevoerd met de Iliad.

Het bedrijf denkt dat 2007 de grote doorbraak met zich mee zal brengen. Vorig jaar wist Irex 10 duizend van zijn apparaten te slijten en haalde daarbij 4 miljoen euro binnen. Dit jaar hopen ze op een vertienvoudiging van het aantal verkochte exemplaren. Het bedrijf kijkt nu naar manieren om financiering binnen te krijgen. Een beursgang sluit het daarbij niet uit.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content