Kort nieuws

NPM doet bod op Punch Graphix

Leestijd: 1 minuut

Investeringsmaatschappij NPM Capital heeft 88,6 miljoen euro geboden voor het belang van Punch International in dochteronderneming Punch Graphix. Het moederbedrijf heeft 66,37 procent van de aandelen in handen. Graphix zelf heeft een belang van 8,4 procent, de rest wordt vrij verhandeld op de Euronext-beurs. Als Punch Internationaal akkoord gaat met het voorstel van 4,65 euro per aandeel, is NPM verplicht eenzelfde bedrag op te hoesten voor alle andere aandelen.

NPM stelt nog wel wat voorwaarden aan het bod. Behalve een boekencontrole en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten verwacht het ook dat Punch International en Punch Graphix alle onderlinge banden verbreken. De bestuursraad van Punch beraadt zich over het aanbod.

Eerder deze maand deed Transics al een bod op het andere grote Punch-onderdeel Telematix. Hoewel Punch dat voorstel verwierp, dreigt er wel een ontmanteling van het bedrijf. Graphix is verreweg de grootste divisie met ongeveer twee derde van de omzet. Naast Telematix blijft dan alleen Punch Powertrain over. Die tak staat echter nadrukkelijk in de belangstelling van LRM. De Limburgse investeerder bezit al 30 procent van de aandelen en kreeg in januari een calloptie op de resterende 70 procent.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content