Kort nieuws

Novatrace schakelt naar tweede versnelling

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

PCB-ontwerpbureau Novatrace breidt uit. Richard Prent richtte het bedrijfje op in 2004 en droeg het sinds die tijd in zijn eentje. Omdat hij groeimogelijkheden zag, trok hij onlangs twee nieuwe medewerkers aan: een senior salesspecialist en een manuele bestukker. Gezamenlijk leveren ze vanuit Oosterhesselen consultancy en lay-outdiensten, voornamelijk op basis van Altium Designer. Novatrace heeft grote klanten in onder meer Philips Consumer Lifestyle Drachten en HBM.

De commerciële taken komen onder de hoede van Muhittin Karakus die afkomstig is van Transfer. Medio vorig jaar maakte de distributeur uit Markelo een doorstart na het overlijden van oprichter en directeur Ton Zengerink. ’Henk de Jonge die de aandelen kreeg, besloot samen Peter de Ruiter leiding te geven aan Transfer‘, vertelt Karakus. ’In goed onderling overleg zijn we uit elkaar gegaan. Zodra ik op Linkedin had aangegeven beschikbaar te zijn voor een nieuwe uitdaging, benaderde Richard Prent me om zijn bedrijf mee te komen trekken. De uitdaging heb ik met beide handen aangegrepen.‘

Voorlopig richt Novatrace zich nog op lay-outservices en consultancy. Karakus meldt echter dat het bedrijf binnenkort gaat uitbreiden met distributie van ontwerptools op het gebied van FPGA‘s, PCB‘s en PDM. Bovendien wil het bedrijf trainingen gaan verzorgen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content