Nordic houdt piekstroom Bluetooth-slave onder de 14 mA

Reading time: 1 minute

Author:

De NRF8001 van Nordic Semiconductor is de eerste telg uit de μBlue-familie van energiezuinige Bluetooth-oplossingen. De component bevat een complete Phy, een linkcontroller en een hostsubsysteem plus een SPI-gebaseerde interface. Gekwalificeerde profielen, Api‘s en voorbeeldapplicaties worden meegeleverd met de μBlue-SDK. De NRF8001 is speciaal ontworpen om te gebruiken in combinatie met een externe microcontroller voor de applicatie. Deze architectuur maakt het mogelijk om de component te koppelen aan de controller die het meest geschikt is voor de toepassing. Interessante applicaties zijn bijvoorbeeld afstandsbedieningen, horloges, randapparaten voor mobieltjes of sensoren voor automatisering, gezondheidszorg en sport.

Nordic heeft de NRF8001 van scratch ontworpen zodat hij voldoet aan de strenge eisen die knoopcelbatterijen stellen aan de piekstroom. Voor knoopcellen mag die niet boven de 20 mA uitkomen. Door de ingebouwde lineaire regulator blijft de piekstroom van de NRF8001 te allen tijde onder de 14 mA, waarmee de microcontroller waardevolle ruimte krijgt. Afhankelijk van de applicatie en het profiel ondersteunt de NRF8001 gemiddelde stroomniveaus onder de 10 μA zodat de batterijtjes jaren meegaan.

De NRF8001 heeft verschillende on-chip peripherals zoals een batterijmonitor, een step-down DC-DC-converter, een superzuinige 32 kHz kristaloscillator, een 250 ppm 32 kHz RC-oscillator en een temperatuursensor. De chip werkt in de 2,4 GHz ISM-frequentieband en zit in een Rohs-compatibele 32-pins 5 bij 5 mm QFN-verpakking.