Kort nieuws

Noodplan moet Picanol door financiële malaise helpen

Leestijd: 1 minuut

Weefgetouwenfabrikant Picanol werkt aan een financieel noodplan om een doorstart te realiseren. Dat meldt De Standaard. Dexia, Fortis, ING en KBC zouden zich samen sterk maken voor een financieringspakket van circa 30 miljoen euro. Het gaat om leningen die het bedrijf uit Ieper de komende drie jaar moet terugbetalen, naar gelang de ademruimte die het ziet.

Luc Tack, die samen met Patrick Steverlynck tot nu toe de controle had over Picanol, zou het gros van een kapitaalverhoging van nog eens 15 miljoen euro op zich nemen, zeggen kenners. ’De grootteorde van de cijfers staat nog niet helemaal vast, maar de aandeelhouders doen een derde van de inspanning en de banken twee derde‘, zegt een betrokkene in De Standaard.

De kapitaalinjectie moet Picanol helpen zijn balans te versterken en de zware verliezen en herstructureringskosten op te vangen. Het bedrijf verkeert in zwaar weer door een rigoureuze terugval in de vraag naar weefgetouwen. De Ieperlingen maakten onlangs een herstructureringsplan bekend.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content