Podium

‘Nog meer pixels is helemaal niet nodig’

Paul van Gerven
Leestijd: 4 minuten

Albert Theuwissen won onlangs de Fuji Gold Medal Award, uitgereikt door de Society of Motion Picture and Television Engineers. De Vlaamse beeldspecialist kreeg de prijs voor het ’oeuvre‘ dat hij heeft opgebouwd, beginnend bij Philips tot het eenmansbedrijf dat hij inmiddels heeft op het gebied van digitale imaging. Wie is Albert Theuwissen en waarom moeten we hem kennen?

Wat is de Society of Motion Picture and Television Engineers?

’Een beroepsorganisatie voor mensen die actief zijn in de ontwikkeling van camera‘s voor bewegende beelden. Ik ben in 1983 na mijn promotie aan de KU Leuven bij Philips begonnen aan de ontwikkeling van Charge Coupled Devices voor televisiecamera‘s. Dit heeft zich uiteindelijk doorgezet naar digitale cinema. Ik heb de Fuji Gold Medal gekregen voor met name het onderzoek- en ontwikkelwerk dat ik op dat gebied heb gedaan. Voor de duidelijkheid: CCD-chips voor fotocamera‘s kwamen pas in de jaren negentig op de markt.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content