Kort nieuws

Nog eens 7 miljoen euro voor Liquavista

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Liquavista heeft bij zijn bestaande investeerders Amadeus Capital Partners, Gimv, Prime Technology Ventures and Applied Ventures nog eens 7 miljoen euro weten los te peuteren. Het geld is bedoeld om zijn electrowetting-displaytechnologie sneller op de markt te krijgen. Het bedrijf hanteert ondertussen de term ’LCD 2.0‘ voor zijn schermen, om te benadrukken dat de technologie in hoge mate compatibel is met de productie en werking van de vloeibare-kristallendisplays.

Het geld is bedoeld als steun in de rug voor de al uitgestippelde plannen. De introductie van Liquavista-gebaseerde producten op de markt staat nog steeds gepland voor volgend jaar. De monochrome variant zal daarbij als wegbereider fungeren voor de kleurenversie. Met name in e-readers denkt het bedrijf een slag te kunnen slaan. De productie moet dit jaar op gang komen. Liquavista maakt zelf geen schermen of eindproducten, maar verkoopt de kennis waarbij anderen hun lcd-fabriek kunnen upgraden voor productie van Liquavista-displays.

In zijn persverklaring zegt Liquavista dat de voortekenen voor de marktintroductie gunstig zijn. De ’slimme mobiele-apparatenindustrie‘ toont veel interesse voor zijn technologie. Enkele weken geleden bracht het bedrijf een ontwikkelkit uit met scherm, driver, applicatieprocessor en SDK. Ook daarnaar zegt het een sterke vraag te zien.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content