Kort nieuws

Nog eens 60 banen weg bij Neways

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Elektronicaspecialist Neways schrapt zestig banen in Nederland en Duitsland. Bij Nederlandse vestigingen gaan 25 arbeidsplaatsen verloren, bij de oosterburen 35. De malaise op de halfgeleidermarkt en in de auto-industrie zijn de oorzaak van de reorganisatie. Volgens topman Huub van der Vrande vallen er geen gedwongen ontslagen. Het bedrijf zet tijdelijke contracten stop en vult het natuurlijke verloop niet aan.

Begin oktober zette Neways ook al het mes in zijn personeelsbestand. Toen herstructureerde het bedrijf een deel van zijn productieactiviteiten in Son. Dochteronderneming Neways Electronic Assemblies, die is gespecialiseerd in elektronica-assemblage, presteerde de afgelopen jaren onder het gemiddelde van de groep en er ging een streep door ongeveer zeventig arbeidsplaatsen. Eerder stuurde Neways al zo‘n 250 uitzendkrachten naar huis.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content