Tools&Toys

NI’s datakaarten communiceren draadloos

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

National Instruments heeft een nieuwe draadloze data-acquisistiemodule gelanceerd en twee PXI Express-kaarten voor geluids- en trillingstoepassingen. De WLS-9234-module is geschikt voor het draadloos streamen van trillingsgegevens via IEEE 802.11g. In combinatie met de PXIE-4496 en PXIE-4498 is het mogelijk om op volle snelheid data te verzamelen van 272 kanalen in een enkel PXI Express-chassis.

De WLS-9234 is uitgerust met vier simultane ingangen, allemaal met een resolutie van 24 bit en een bemonsteringssnelheid van 51,2 kS/s. De module heeft een dynamisch bereik van 102 dB en bevat softwarematig instelbare AC/DC-koppeling en geïntegreerde piëzo-elektrische signaalconditionering voor versnellingsmeters en microfoons. De WLS-9234 verspreidt data draadloos over een WLan-netwerk en ondersteunt beveiligingsprotocollen zoals Wep, WPA en WPA2. Ook sluit de module direct aan op Ethernet.

De PXIE-4496- en PXIE-4498-kaarten hebben zestien simultane kanalen met een resolutie van 24 bit, een samplesnelheid van 204,8 kS/s en een dynamisch bereik van 113 dB. De modules zijn gebaseerd op de PXI Express-busarchitectuur, waardoor het eenvoudig is tot zeventien PXIE-449x-kaartjes te synchroniseren in één chassis.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content