Kort nieuws

Nijmegen wil Novio Tech Campus stevig laten doorgroeien

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Samen met andere overheden, kennisinstellingen en bedrijven heeft de gemeente Nijmegen een plan van aanpak opgesteld om de Novio Tech Campus in hoog tempo door te ontwikkelen. Dit moet niet alleen meer banen opleveren op het voormalige NXP-terrein, maar er ook voor zorgen dat de hele regio landelijk in economisch aanzien stijgt. Een nieuw aan te stellen clusterregisseur moet de constructieve samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en vervolgonderwijs bevorderen, meldt regionale omroep RN7.

‘De groei van de Novio Tech Campus is al noemenswaardig’, zegt de Nijmeegse wethouder Jan Zoetelief tegen RN7. ‘In vier jaar tijd zijn er achthonderd arbeidsplaatsen bijgekomen daar. Er werken nu zo’n 2800 mensen en dat kan doorgroeien tot vijfduizend. Als landelijke topregio kunnen we een van de vaste gesprekspartners worden van de Rijksoverheid. Ook in het buitenland zullen we in aanzien winnen als we erin slagen internationale bedrijven hiernaartoe te halen.’

De Novio Tech Campus zoekt de ruimtelijke groei in (zuid)westelijke richting, de NXP-kant. Naast gebouwen moeten er fietsenstallingen en uitbreidbare parkeergarages bij komen. Het hart van de campus moet open en groen blijven. Het parkeerterrein op het Jonkerbosplein ten oosten van de campus staat nog steeds op de nominatie om plaats te maken voor een moskee.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content