Kort nieuws

Nijmeegse start-up voor ultrageluid-wearables krijgt nieuwe ceo

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Peter van Stiphout wordt de nieuwe ceo van de Nijmeegse start-up Novioscan. Hij volgt Jeroen Langevoort op, die zich volledig op zijn Enschedese chipbedrijf Axign gaat richten. Langevoort blijft wel betrokken als aandeelhouder.

Novioscan werkt aan chipgebaseerde ultrageluidsensoren, waardoor ze een stuk kleiner uitvallen dan traditionele exemplaren en in wearables zijn toe te passen. Op het moment is het bedrijf bezig met de eerste toepassing, de Noviomini voor het monitoren van de blaasinhoud voor onder meer meer dwarslaesiepatiënten, kinderen met zindelijkheidsproblemen of incontinente ouderen. De sensor laat via een smartphone weten wanneer het tijd is om naar het toilet te gaan.

Van Stiphout was tot eind vorig jaar directeur van de Eindhovense tak van het Duitse (nu Amerikaanse) Cytocentrics. Deze groep ontwikkelt op chiptechnologie gebaseerde biomedische toepassingen voor het moederbedrijf en voor derde partijen. Afgelopen januari richtte hij op de High Tech Campus het bedrijf Bionchip op, dat soortgelijke activiteiten ontplooit voor derde partijen. Als directeur van Novioscan zal Van Stiphout de marktintroductie van de Noviomini begeleiden, die gepland staat voor medio 2017. Daarnaast zullen onder zijn leiding de r&d-activiteiten worden uitgebreid.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content