Nijmeegse open-innovatiecampus telt achttien bedrijven

Reading time: 1 minute

Author:

Volgens De Gelderlander zijn er negen maanden na de opening al achttien verschillende huurders geregistreerd op de Novio Tech Campus, de open-innovatieomgeving naast de NXP-fabs in Nijmegen. Het gaat om een mengelmoes van onder meer biotech-start-ups, nevenkantoren van gevestigde bedrijven en adviesbureaus.

De campus werd opgericht om een deel van het NXP-terrein een nieuwe bestemming te geven toen de chipmaker aankondigde zijn faciliteit in te willen krimpen. De gemeente en de provincie ijverden samen met Oost nv voor een open-innovatiecampus met kantoor- en laboratoriumvoorzieningen voor medische en halfgeleiderbedrijven. Na jaren vertraging door de crisis werd de campus in oktober geopend.

De Novio Tech Campus (NTC) huisvestte aanvankelijk enkele toeleveranciers van NXP, maar wist de afgelopen maanden vooral vanuit de medische sector nieuwe bewoners aan te trekken zoals start-ups Gynnext, Noviosense, Noviogendix en Lead Pharma. Ook opende de Arnhemse medtechspecialist De Koningh Medical Systems een vestiging op de campus, net als adviesbureaus Tokyo Future Style en Rhumbline. Ook netwerkorganisatie Health Valley streek neer op de NTC.