Kort nieuws

‘Nijmeegse fab is benchmark voor Freescale’

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Volgens Guido Dierick, directeur NXP Nederland, zal de Nijmeegse fab op lange termijn een sleutelrol blijven vervullen voor het fusiebedrijf van NXP en Freescale. Sterker nog, de Nijmegen-site is de ‘benchmark’ voor efficiëntie waar het hele bedrijf aan moet voldoen. ‘Van al onze fabrieken is deze het sterkste, zeker nadat we vorig jaar een enorme efficiency-slag hebben doorgemaakt. Uitgedrukt in kosten per maskerlaag is dit denk ik de meest efficiënte chipfabriek in Europa is. De Freescale-fabrieken kunnen hier duidelijk van leren.’

De Nijmeegse fab draait al geruime tijd op volle productie, en NXP investeerde afgelopen jaar tweemaal fors in de uitbreiding. Voor een deel is dat te danken aan de RF Power-activiteiten, die nu afgestoten worden. NXP blijft echter nog maximaal vijf jaar produceren voor het nieuwe bedrijf, totdat dat zijn eigen productiecapaciteit heeft opgebouwd. Ook na die tijd blijft de fab echter een sleutelrol spelen, zegt Dierick.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content