Kort nieuws

Nieuwe zakelijk directeur Mesa+

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Vanaf augustus is Janneke Hoedemaekers zakelijk directeur van Mesa+, het UT-instituut voor nanotechnologie. De zakelijk directeur vormt samen met wetenschappelijk directeur Dave Blank het management van het instituut.

Hoedemaekers is alumnus van de UT. Zij behaalde er haar bachelor in Technische Natuurkunde en haar master in Philosophy of Science, Technology and Society. Na een periode voor de klas ging ze aan de slag bij AgentschapNL, eerst als projectmanager voor de Innovatie Attachés in San Francisco en vervolgens als Nationaal Contact Punt en adviseur voor het Zevende Kaderprogramma en opvolger Horizon2020. Momenteel is ze Liaison Officer European Innovation bij de Amsterdam Economic Board.

Hoedemaekers zegt de commercialisatieactiviteiten voort te willen zetten van haar voorganger Miriam Luizink, die acht jaar voor Mesa+ werkte. Zij was onder meer betrokken bij het opzetten van de High Tech Factory, de herbestemming van de oude Mesa+-cleanrooms als productiefaciliteit voor het MKB. Luizink start binnenkort als directeur strategische businessdevelopment bij de UT, een nieuwe functie om de banden tussen de universiteit en het bedrijfsleven te versterken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content