Kort nieuws

Nieuwe strategie en oude directeur voor Option

Leestijd: 2 minuten

Na opnieuw een jaar van tegenvallende resultaten heeft Option besloten het roer om te gooien. Ceo Frank Deschuytere is door de raad van bestuur naar huis gestuurd en vervangen door voormalig ceo en oprichter Jan Callewaert. Het bedrijf gaat zich nu volledig positioneren als engineeringbedrijf voor iot-gerelateerde end-to-end-oplossingen. Het bedrijf gaat nog wel door met de Cloudgate, de m2m-router waar het de afgelopen jaren op inzette, maar vooral als onderdeel van de engineeringactiviteiten.

Over 2015 boekte Option een omzet van 4,7 miljoen euro, een half miljoen minder dan het jaar ervoor. Daar staat een enorm nettoverlies tegenover: 14,1 miljoen euro, 1,2 miljoen meer dan in 2014. Dankzij overbruggingskredieten en obligaties blijft het bedrijf overeind.

Nadat Option door de Chinese concurrentie uit markt van draadloosmodems uit de markt was gedrukt, probeerde het de afgelopen jaren nieuwe business te ontwikkelen met de Cloudgate, een apparaat dat als brug kan dienen tussen draadloze, mobiele en bekabelde netwerktechnologieën. Het bedrijf meldde regelmatig voortgang in de ontwikkeling van deze business, maar moet nu toegeven dat het niet lukt om er echt meters mee te maken. ‘De jaarresultaten tonen aan dat de geplande pick-up van Cloudgate-verkopen niet gebeurd is. Het huidige salesproces waar meerdere partners bij betrokken zijn alvorens de oplossing bij de eindklant belandt, blijft complex, trager en met een grotere leercurve dan verwacht. Ondanks het feit dat het Cloudgate-plaform uniek is en geapprecieerd wordt door onze partners, is het bedrijf niet in staat gebleken om met dit platform op een duurzame en voldoende snelle manier omzet te genereren’, aldus de verklaring van het bedrijf.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content