Nieuwe eigenaar Easylogic zet in op verdere rfid-integratie


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Via een managementbuy-in heeft ondernemer Peter van Es een meerderheidsbelang verworven in Easylogic. Deze integrator uit Moordrecht koppelt rfid-hardware en –tags van verschillende leveranciers aan it-systemen van bedrijven om personen, objecten of materialen te identificeren en te traceren. Nieuwe eigenaar Van Es zet in op verdere integratie in maatwerkoplossingen, onder meer om de arbeidsproductiviteit te verbeteren of de authenticiteit van een product te waarborgen.

Het in 1996 opgerichte Easylogic telt inmiddels vijftien medewerkers, die samen zorgen voor een jaarlijkse omzet van zo’n tweeënhalf miljoen euro. Het bedrijf heeft klanten in de logistieke sector, in de tuinbouw, bij de overheid en in de zorg. Tijdens de recente Nuclear Security Summit 2014 verzorgde het rfid-gebaseerde toegangscontrolesystemen voor het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Sinds 2004 waren de aandelen van Easylogic in handen van drie eigenaars: algemeen directeur Alex Ofman, commercieel directeur Jan van Goch en technisch directeur Marcel Berkouwer. De eerste was na ruim tien jaar toe aan een volgende uitdaging, waarop het bedrijf fusie- en overnamespecialist Marktlink inschakelde om een geschikte kandidaat te vinden voor een managementbuy-in. De keuze is daarbij gevallen op Peter van Es, die een uitgebreide achtergrond heeft in de ict en in het verleden onder meer algemeen directeur was van Logica en vicepresident bij Hewlett-Packard.