Kort nieuws

Nieuwe deals voor Tomtom

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tomtom heeft een trits aan deals naar buiten rond het leveren van navigatiediensten. Het Amsterdamse bedrijf gaat de navigatiefeatures verzorgen van Sony‘s in-dash infotainmentsystemen voor West-Europa. Daarnaast breidt Daimler het aanbod van realtime verkeersinformatie van Tomtom uit naar de Comand-infotainmentsystemen van de Mercedes E-klasse. De automaker sloot in maart een deal met Tomtom voor de levering realtime verkeersinformatie voor de Mercedes S-, G- en GLK-modellen.

Renault, waar Tomtom al langer een partnerschap mee heeft, maakt ondertussen zijn R-Link-systeem beschikbaar op alle nieuwe modellen. Technologie van Tomtom vormt een sleutelcomponent in dit systeem voor de navigatie, maar in de elektrische voertuigen ook voor het management van het bereik; het systeem bepaalt de optimale route voor de huidige accustatus en plant stops bij laadpalen in. Bovendien heeft Tomtom samen met Orange en Atos gewerkt aan een app-ecosysteem voor R-Link.

Verder heeft Tomtom bevestigd dat het zijn smartphone-app geschikt heeft gemaakt voor Fords Applink. Dit systeem biedt de mogelijkheid om smartphonetoepassingen aan te sluiten op het ingebouwde Sync-systeem van Ford. Gebruikers kunnen de app bedienen via de spraakaansturing van de wagen en de apps kunnen berichten naar het scherm en de speakers van de auto sturen; als primair scherm dient de smartphone op het dashboard.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content