Kort nieuws

Nieuw reddingsplan Option: fusie en nieuwe naam

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Option zal worden samengevoegd met de Crescent-groep, zo luidt het laatste reddingsplan voor de gevallen onderneming. Crescent is een ondernemingsvehikel van Eric Van Zele, de ex-ceo van Barco die eerder dit jaar als bestuursvoorzitter aanschoof bij Option om het bedrijf te redden. Option zal daarbij verder gaan als min of meer nieuw, nagenoeg schuldenvrij bedrijf met nog te onthullen naam. Als ceo wordt Guy Coen aangesteld, die eerder bij Barco werkte als r&d-directeur.

Option is al sinds 2009 bezig om zichzelf opnieuw uit te vinden als speler in de iot-markt, nadat het de slag om draadloosmodems verloor van zijn Chinese concurrentie. Het heeft diverse malen zijn koers verlegd en de aandeelhouders hebben keer op keer bijgestort, maar het mocht tot nog toe allemaal niet baten.

Door het nieuwe plan, waarbij Option Crescent formeel overneemt, ontstaat een bedrijf van 75 werknemers, waarvan 45 van Crescent komen. Daarbij komen Option en slimme-straatverlichtingsbedrijf Innolumnis na twee jaar weer bij elkaar: Option nam dit bedrijf begin 2016 over, maar moest het tien maanden later weer van de hand doen. De koper werd Van Zele, die het bedrijf onderbracht bij Crescent. De groep omvat daarnaast ict-bedrijf 2invision en contracting-bedrijf Aardingen Maro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content