NIBC stapt aan boord bij Nijmeegse machinebouwer Trymax

NIBC Bank neemt een minderheidsbelang in het Nijmeegse semiconbedrijf Trymax, een specialist in plasmamachines voor onder meer fotolakverwijdering en schoonmaakstappen. Trymax wendt de opbrengst van de participatie aan om wereldwijde groei te ondersteunen.

Trymax richtte zich oorspronkelijk op support van legacy-machines in de halfgeleiderproductie, maar vermarkt inmiddels een eigen machinelijn die in total cost of ownership gunstig afsteekt bij de concurrentie. De afgelopen tien jaar bouwde het bedrijf wereldwijd marktaandeel op bij tier 2-halfgeleiderfabrikanten – zeg maar de chipmakers een stapje onder de Intels en TSMC’s van deze wereld.

Met hulp van NIBC wil Trymax verder doorgroeien, alsmede een nieuw platform voor uv-curing in de markt zetten. Details van de deal worden niet bekendgemaakt, maar volgens vicepresident High Tech Industry & Technology Jules Bernaerts gaat het om een ‘aanzienlijk minderheidsaandeel’, in lijn met hoe de zakenbank doorgaans opereert. ‘Wij richten ons op bedrijven met een sterk management en goed onderbouwde strategie, maar laten de controle bij de ondernemer’, aldus Bernaerts.

De Neo3400-serie is een van de laatste toevoegingen aan het assortiment van Trymax. Foto: Trymax

You must be logged in to view this content!