Tools&Toys

NI voegt gateway toe aan sensornetwerkplatform

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

National Instruments heeft zijn platform voor draadloze sensornetwerken (WSN) uitgebreid met een gateway. De NI 9792 is een programmeerbare WSN-gateway die via een groot aantal open communicatiestandaarden kan communiceren met NI‘s WSN-meetnodes en andere hardware. De gateway combineert een Labview Real-Time-controller en een geïntegreerde WSN-radio zodat Labview Real-Time-applicaties lokaal op de gateway kunnen draaien voor de verwerking van gegevens afkomstig van NI‘s WSN-apparaten. Dat maakt de NI 9792 geschikt voor embedded draadloze dataloggingapplicaties.

De gateway heeft een 533 MHz processor en 2 Gbyte intern geheugen. Dankzij de geïntegreerde HTTP- en FTP-servers kan het systeem ook op afstand gegevens inlezen van thin clients, zoals smartphones en mobiele computers. De NI 9792 biedt met een RS232-poort en twee Ethernet-poorten flexibele verbindingsmogelijkheden met andere apparatuur zoals bedrijfsnetwerken en bekabelde I/O-systemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content