Tools&Toys

NI vergroot capaciteit FPGA-modules

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

National Instruments heeft zijn R-serie van de I/O-modules uitgebreid met twee nieuwe borden. De NI PXI-7853R heeft een Xilinx Virtex-5 LX85-FPGA voor meer verwerkingscapaciteit en ruim 80 procent meer programmaruimte dan bij een FPGA met drie miljoen poorten. De PXI-7854R heeft met de Virtex-5 LX110 zelfs een nog grotere FPGA met bijna 2,5 keer zoveel programmaruimte als een FPGA met 3 miljoen poorten. Naast de grotere capaciteit voor Labview-codes beschikt de Virtex-5-FPGA over een Lut-architectuur met zes inputs voor een beter capaciteitsgebruik en over DSP-blokken waarmee gebruikers complexere en snellere bewerkingsalgoritmes kunnen implementeren.

De PXI-7853R en PXI-7854R hebben acht analoge inputs met onafhankelijke samplingsnelheden van maximaal 750 kHz en acht analoge outputs met onafhankelijke updatefrequenties van maximaal 1 MHz. Beide PXI-modules beschikken tevens over 96 digitale lijnen, die kunnen worden geconfigureerd als inputs, outputs, counters of op maat gesneden logica met snelheden tot maximaal 40 MHz.

Met de grotere capaciteit van de FPGA‘s kunnen ingenieurs meer programmatuur inbouwen en complexe functionaliteit implementeren zoals besturingsalgoritmes, aangepaste dataverwerking en digitale-communicatieprotocollen. Voor besturingsapplicaties kan de complexiteit worden vergroot en is een groter aantal gelijktijdige regelkringen mogelijk. Bij dynamische testapplicaties kunnen ingenieurs door het gebruik van FPGA‘s de testdekking uitbreiden met realtime responsiesignalen naar een device under test (DUT). Bovendien kan de hardware worden gebruikt bij data-acquisitiesystemen voor de implementatie van aangepaste filtering, frequentiedomeinanalyse en datareductie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content