Tools&Toys

NI verbetert 6,6 GHz modulaire RF-modules voor PXI Express

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

National Instruments heeft twee modulaire PXI Express-gebaseerde RF-instrumenten geïntroduceerd voor het geautomatiseerd testen van draadloze apparatuur. De 6,6 GHz PXIE-5663E-vectorsignaalanalyzer (VSA) en de 6,6 GHz PXIE-5673E-vectorsignaalgenerator (VSG) leveren, volgens NI, betere tijden voor het geautomatiseerd testen van vele apparaten die gebruikmaken van de nieuwste draadloze communicatiestandaarden zoals GSM/Edge/WCDMA, Wimax en WLan. De instrumenten beschikken over de nieuwe RF-listmodusfunctie, die deterministisch sequenties in frequentie en signaalsterkte afloopt. Zo zijn tijdens een test sneller aanpassingen te maken in de RF-configuratie. Bovendien versnelt de wide-loop bandwidth-modus het meten verder door een reductie van de settlingtijd van de lokale oscillator tot 300 microseconden of minder.

Met de RF-listmodus kunnen ingenieurs de 6,6 GHz PXI Express-VSG en -VSA configureren om snel een voorgeprogrammeerde lijst met RF-instellingen te doorlopen, inclusief frequentie en vermogensniveau met vastgestelde timingintervallen. Ook zijn nauwkeuriger vermogensmetingen mogelijk. Daarmee kunnen ingenieurs het inputreferentieniveau van de PXIE-5663E-VSA optimaliseren.

In wide-loop bandwidth-modus zijn de VSG en VSA sneller afgestemd op een middenfrequentie dan vele gangbare RF-instrumenten. De normale afstemtijden bedragen 300 en 400 microseconden voor frequenties tussen 800 en 1950 MHz. Met snellere settlingtijden bereiken ingenieurs een reductie van de totale meettijd bij geautomatiseerde RF-testapplicaties.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content