Tools&Toys

NI stopt RF-analyzer in PXI-jasje

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

National Instruments heeft de PXIE-5665 geïntroduceerd, een 3,6 GHz RF-vectorsignaalanalyzer (VSA) die goede RF-performance levert in een kostenbesparend PXI-formaat. De nieuwe VSA levert volgens de fabrikant de beste resultaten qua faseruis, gemiddeld ruisniveau, amplitudenauwkeurigheid en dynamisch bereik. Het PXI-platform van de VSA ondersteunt ook peer-to-peer-streaming, beschikt over een flexibele Mimo-architectuur voor fasecoherente metingen en levert minstens vijfmaal hogere meetsnelheden dan de gebruikelijke rack-and-stack-instrumenten, stelt NI.

De PXIE-5665-VSA combineert drie instrumenten: de PXIE-5603-downconverter, NI‘s lokale oscillator/synthesizer PXIE-5653 en de PXIE-5622, een 150 MS/s IF-digitizer. Deze combinatie sluit aan bij spectrum- en breedbandvectorsignaalmetingen tussen 20 Hz en 3,6 GHz met een maximale bandbreedte voor signaalanalyses van 50 MHz. De VSA heeft een lage faseruis van -129 dBc/Hz met een 10 kHz offset bij 800 MHz, een gemiddeld ruisniveau van -165 dBm/Hz, een derde orde interceptiepunt (IP3) van 24 dBm en een absolute amplitudenauwkeurigheid van 0,10 dB. Voor het analyseren van gemoduleerde signalen is met de zelfkalibrerende tool van de VSA een IF-amplituderespons haalbaar van 0,15 dB en een IF-faselineariteit van 0,1 graad. Door deze nauwkeurigheid is een errorvectormagnitude (EVM) mogelijk van minder dan 0,21 procent voor een 256-QAM-signaal.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content