NI maakt IF-zendontvanger herconfigureerbaar


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

National Instruments kondigt de NI PXIE-5641R Rio IF-zendontvanger aan. Het bordje is een module met twee ingangen en twee uitgangen die een intermediate frequency-zendontvanger (IF) combineert met herconfigureerbare I/O-mogelijkheden middels een Xilinx Virtex-5 SX95T-FPGA en PXI Express-technologie. NI mikt op applicaties zoals RF-tests, software-defined radio, signal intelligence en het ontwerp van communicatiesystemen.

Met de NI PXIE-5641R IF-zendontvanger kunnen ingenieurs op herconfigureerbare hardware via zelfgeprogrammeerde FPGA‘s realtime RF-stimulus en -respons toevoegen aan hun test-, meet- en communicatiesystemen. De testhardware wordt dan protocolbewust, waarbij metingen en stimuli dynamisch worden gewijzigd. Protocolbewust of realtime testen komt van pas bij applicaties zoals het testen van RFID-tags, emuleren van cellulaire basisstations of alle mogelijke RF Hil-tests. Voor communicatietoepassingen zoals software-defined radio en signal intelligence kunnen ingenieurs FPGA‘s gebruiken voor het prototypen en implementeren van nieuwe communicatiestandaarden en het uitvoeren van realtime signaalanalyse en eventdetectie.

De NI PXIE-5641R heeft twee 14 bit, 100 MS/s A/D-converters met ingebouwde digitale downconverters met een bandbreedte van 20 MHz, en twee 14 bit, 200 MS/s D/A-converters met ingebouwde digitale upconverters met een bandbreedte van 20 MHz. Dankzij deze RF-upconverters en -downconverters kan de kaart RF-frequenties aan tot 2,7 GHz.