NI levert quadcore PXI-controller in 3U-jasje


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

National Instruments introduceert de PXI-8110. Volgens de fabrikant is het de allereerste 3U quadcore embedded controller voor PXI-systemen. De controller heeft een 2,26 GHz Intel Core 2 Quad-processor Q9100, tot maximaal 4 Gbyte 800 MHz DDR2-Ram en een high-performance 7200 RPM vaste schijf. Voor applicaties die alle vier de CPU-kernen gebruiken, is de PXI-8110 80 procent sneller dan dualcore controllers met een vergelijkbare CPU-klokfrequentie, aldus NI.

Om de verwerkingscapaciteit verder op te voeren, voegen processorproducenten steeds meer CPU-kernen toe aan één chip. Ingenieurs die deze capaciteit willen gebruiken voor geavanceerde test-, meet- en regeltoepassingen zien zich regelmatig geconfronteerd met ingewikkelde softwareprimitieven en programmeermodellen. Labview ondersteunt multicores zodat ze munt kunnen slaan uit de extra rekenkracht, zegt NI.

De PXI-8110 kan tot 215 duizend Fast Fourier-transformaties per seconde verwerken. Dat is ongeveer 80 procent sneller dan NI‘s dualcore embedded controller PXI-8108. Voorheen was zo‘n snelheid alleen mogelijk met een groot werkstation. De PXI-8110 biedt de prestaties in een 3U-formaat voor PXI-chassis.

De PXI-8110 is ook leverbaar in een versie die Labview Real-Time en Labwindows/CVI Real-Time ondersteunt. Met dualcore realtime systemen hebben ingenieurs maar één CPU voor het uitvoeren van tijdkritische applicatieonderdelen omdat de andere kern wordt gebruikt voor niet-kritische services op de achtergrond. Met de nieuwe PXI-8110-controller kunnen ze meerdere kernen gebruiken voor de verwerking van realtime testonderdelen en de niet-kritische services toewijzen aan de resterende kernen.