NI komt met softwaregebaseerd meetsysteem voor Wimax

Reading time: 1 minute

Author:

National Instruments introduceert de NI Measurement Suite for Fixed Wimax (IEEE 802.16-2004), een softwarepakket dat kan worden gebruikt voor het configureren van softwaregebaseerde PXI-gebaseerde RF-meetsystemen. Met dit pakket kunnen ingenieurs Wimax-basisstations en mobiele abonneetoestellen testen, evenals componenten zoals zendontvangers, vermogensversterkers en andere RF-IC‘s. Omdat het systeem gebruikmaakt van NI‘s PXI-instrumentatieplatform, kunnen ingenieurs die beschikken over PXI-gebaseerde RF-instrumenten snel Wimax-mogelijkheden toevoegen aan hun testsystemen. Bovendien kunnen ze via de selectie van tools in de Measurement Suite for Fixed Wimax met dezelfde instrumenten ook hardware testen die voldoet aan andere standaarden zoals GPS, GSM/Edge/WCDMA en WLan.

In combinatie met krachtige multicoreprocessoren en PXI Express-gebaseerde RF-instrumenten kunnen gebruikers met deze software error vector magnitude- en spectrummaskermetingen twee tot driemaal sneller uitvoeren dan met de beste traditionele benchtopinstrumenten, stelt National Instruments. Voor geautomatiseerde testapplicaties bevat het pakket Api‘s voor signaalgeneratie en analyse in programmeeromgevingen zoals Ansi C, Labview en Labwindows/CVI Ansi C.

Omdat met de Measurement Suite for Fixed Wimax zowel de ruwe I/Q-data als de meetresultaten beschikbaar zijn, is de programmatuur ook geschikt voor RF-vectorsignaalanalyzers, snelle digitizers en digitale golfvormanalyzers.