Tools&Toys

NI breidt assortiment snelle digitizers uit

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

National Instruments heeft drie pc-gebaseerde oscilloscopen toegevoegd aan zijn verzameling digitizers. De 500 MHz PXI-5153- en PCI-5153-, en de 1 GHz PCI-5154-modules zijn onderdeel van de 515x-digitizerfamilie die NI in juli op de markt bracht. De reeks is bedoeld voor geautomatiseerde test- en streamingtoepassingen waar grote bandbreedte nodig is.

Alle drie de modellen bevatten 256 Mbyte on-board geheugen per kanaal en halen 2 GS/s realtime samplesnelheden. Volgens NI zijn de nieuwe digitizers uniek in de combinatie van scherpe synchronisatie tussen kanalen, makkelijke koppeling met andere instrumenten en een hoge datadoorvoer. De T-Clock-technologie maakt het mogelijk verschillende instrumenten te synchroniseren zoals willekeurige-golfgeneratoren en digitale generatoren/analyzers. Zo kunnen gebruikers een op maat gesneden geautomatiseerd mixed-signal testsysteem bouwen. Ze kunnen zelfs meerdere digitizers laten samenwerken in een PXI-chassis, waarmee ze de beschikking krijgen over 34 synchrone kanalen.

De digitizers kunnen worden gecombineerd met Labview Signalexpress voor snelle data-acquisitie, metingen en analyse in Diadem of Excel. Vanzelfsprekend interfacen de modules met NI-software zoals Labview en Labwindows/CVI Ansi C, maar ze kunnen ook overweg met andere ontwikkelomgevingen zoals Ansi C, C++ en Visual Basic.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content