Kort nieuws

NFC-protocolstack Android heeft Nederlands tintje

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Trusted Logic heeft een NFC-softwareplatform gelanceerd om Android-toepassingen te bouwen die Near Field Communication gebruiken. De protocolstack biedt interfaces voor applicatieontwikkeling, zowel platformspecifiek als met Java. Het Franse bedrijf had al de JSR257-interface voor J2ME/MIDP-applicaties, nu is daar een vergelijkbare interface voor Android bijgekomen.

Trusted NFC kan worden gepoort naar een willekeurig mobiel besturingssysteem. Volgens de fabrikant versnelt het de integratie via referentie-implementaties op belangrijke OS‘en zoals nu Android. Die implementaties zijn beschikbaar op pc-simulatieomgevingen, waaronder de Android-emulator met de NXP PN544 NFC-controller als referentie voor de validatie. Trusted Logic test ook de interoperabiliteit met smartcards en smart labels van verschillende leveranciers.

Trusted Logic kwam begin september in handen van Gemalto. Dat bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, maar opereert voornamelijk vanuit Marseille en Parijs. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content