Kort nieuws

Neways ziet herstel ondanks mindere resultaten

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Neways heeft in het eerste halfjaar 131,4 miljoen euro omgezet, negen procent minder dan in dezelfde periode van 2012. Netto houdt de EMS-specialist uit Son hiervan 0,9 miljoen over. Dat is zestig procent minder, en exclusief de eerder aangekondigde en in het eerste kwartaal genomen voorziening van 2,8 miljoen netto voor de ingezette sluiting en reallocatie van de activiteiten in Echt.

De omzet daalde bijna over de gehele linie. Het industriële segment, de grootste tak, zag de inkomsten jaar op jaar met zes procent afnemen tot 49 miljoen euro. In de halfgeleiderindustrie harkte Neways 33 miljoen binnen, achttien procent minder. De medische activiteiten brachten ook zes procent minder op, maar met een omzet van 33 miljoen euro hebben ze wel de semicon bijgehaald als op een na grootste sector. Alleen in de automotive ging de omzet omhoog: met tien procent naar elf miljoen.

Ondanks de mindere resultaten is Neways niet somber gestemd. De EMS-markt blijft volatiel, maar in de laatste maanden is bij meerdere werkmaatschappijen een duidelijk positieve tendens waarneembaar. Met 69,8 miljoen euro aan bestellingen was de orderportefeuille eind juni twaalf procent meer gevuld dan ultimo 2012. En waar het totaal aantal medewerkers de afgelopen zes maanden licht afnam tot 1906 fte‘s eind juni, steeg het aantal engineers juist licht naar 175 fte‘s eind juni door de verdere uitbouw van de ontwikkel-, prototyping- en testactiviteiten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content