Kort nieuws

Neways ziet herstel na zwaar jaar

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

Neways leed vorig jaar een nettoverlies van 5,7 miljoen euro. De omzet viel met 22 procent terug van 243 miljoen euro in 2008 naar 188 miljoen euro in 2009. In een persverklaring zegt Neways dat het verlies met name voor rekening komt van het eerste halfjaar. ’Daarin hadden we te maken met een ongekend harde daling van de vraag als gevolg van de economische crisis‘, schrijft het bedrijf.

Vanaf september plukte de Sonse EMS-specialist de vruchten van de doorgevoerde bezuinigingen. Ook herstelde de vraag na de zomer van 2009 weer. Neways meldt dat zijn orderportefeuille van eind juni tot eind vorig jaar met 7 procent groeide naar 56 miljoen euro. Ten opzichte van eind 2008 was dit een daling van 2 procent. In de eerste twee maanden van 2010 was er sprake van een verdere stijging van de orderintake.

Neways had te maken met omzetdalingen door vraaguitval over de hele breedte van zijn portfolio. In het eerste halfjaar werden vooral de halfgeleider- en automotivesector hard getroffen, maar in die segmenten trok de vraag in september duidelijk aan. De omzet in de medische, telecom- en defensiesector toonden zich relatief minder gevoelig voor de economische schommelingen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content