Kort nieuws

Neways verwacht herstel in vierde kwartaal

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Neways Electronics heeft in de eerste zes maanden van 2009 een netto-omzet gerealiseerd van 93,4 miljoen euro. Dat is een daling van circa 28 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De sterke omzetafname was het gevolg van vraaguitval, met name in de halfgeleidersector maar ook in enkele andere sectoren zoals automotive, industrieel en defensie. Door de lagere omzet was er sprake van onderbezetting en kwam het nettoresultaat uit op -4,2 miljoen euro.

De orderportefeuille per 30 juni bedroeg 52,6 miljoen euro, een daling met 8 procent ten opzichte van ultimo 2008 en 23 procent ten opzichte van 30 juni 2008. In juli was er sprake van een hogere orderintake dan in juni. Ook ziet Neways duidelijk meer beweging in diverse marktsectoren. Mede door een aantrekkende vraag vanuit de halfgeleiderindustrie verwacht het bedrijf dat in het vierde kwartaal herstel zichtbaar zal zijn en dat het resultaat in de tweede helft beter zal zijn dan in de eerste helft van 2009.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content