Kort nieuws

Neways trekt goede lijn door

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

In de eerste helft van dit jaar heeft Neways een omzet geboekt van 247,0 miljoen euro. Dat is ruim vijftien procent meer dan in dezelfde periode van 2017. Vooral de sectoren halfgeleider en automotive deden het goed. Onder de streep bleef er 7,2 miljoen over, een stijging van 47 procent jaar op jaar. Met 300,8 miljoen euro aan opdrachten is het orderboek 38 procent beter gevuld dan twaalf maanden geleden.

In de halfgeleidersector zag Neways de inkomsten met 42 procent toenemen tot 71 miljoen euro. Het industriële marktsegment is nog altijd het grootste, met een licht hogere omzet van 74 miljoen. Daarna volgt automotive met 66 miljoen, 29 procent meer dan in de eerste helft van 2016. De medische markt bleef stabiel op 27 miljoen euro. In de defensiesector daalden de inkomsten met ruim twaalf procent naar zeven miljoen.

‘Na de sterke start van 2018 zijn de omzet en het orderboek ook in het tweede kwartaal substantieel gegroeid’, aldus Neways-ceo Huub van der Vrande. ‘De groei had nog groter kunnen zijn, ware het niet voor de toenemende schaarste aan componenten en op de arbeidsmarkt. Deze tekorten zien we nog wel aanhouden tot volgend jaar. Desondanks zijn we positief gestemd over de rest van het jaar. We blijven investeren in verbetering van onze logistieke en operationele processen en we blijven de samenwerking intern en met klanten en toeleveranciers stroomlijnen.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content