Kort nieuws

Neways: meer omzet, lagere orderintake

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

In het derde kwartaal heeft Neways een omzet geboekt van 126,0 miljoen euro. Dat is zestien procent meer dan in dezelfde periode van 2017. De ems-specialist uit Son zag een sterke vraag over de hele linie en met name vanuit de semicon en automotive. Er kwamen voor 122,9 miljoen aan opdrachten binnen, een daling van achttien procent jaar op jaar, maar nog altijd relatief hoog. Met 297,7 miljoen euro was het orderboek bijna twintig procent beter gevuld dan eind september 2017.

‘De positieve trend in de eerste twee kwartalen zien we ook terug in het afgelopen kwartaal’, aldus Neways-ceo Huub van der Vrande. ‘We boeken ook vooruitgang op die terreinen waar nog duidelijke verbeterslagen nodig zijn. Stroomlijning van operationele processen, focus op ‘first time right’, slimmere inkoop en beter voorraadmanagement blijven daarbij belangrijke prioriteiten. Extra uitdagingen zijn er ook, met name in de vorm van de aanhoudend matige beschikbaarheid van componenten en een schaarste aan technisch geschoold personeel. De vooruitzichten zijn desalniettemin positief en we verwachten ook groei voor de rest van het jaar.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content