Kort nieuws

Neways maakt elektronica voor Duitse magneettreinen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Sinds deze maand is Neways strategisch partner van Thyssenkrupp Transrapid. De Neways-vestiging in het Duitse Kassel gaat de elektronica in de magneettreinen van het bedrijf onderhouden en repareren en de elektronische systemen produceren voor nieuwe Transrapid-treinen. De overeenkomst is een belangrijke stap in de verdere groei van de Kasselse vestiging, aldus het persbericht. Neways had al een samenwerking met Thyssenkrupp zelf.

Het Sonse EMS-bedrijf timmert stevig aan de weg in Duitsland. In juli heeft het de bestaande ontwikkel- en productiesamenwerking met Sensus op het gebied van warmtemeters uitgebreid en hiervoor extra capaciteit gecreëerd bij zijn vestiging in het Duitse Neunkirchen. Dezelfde maand heeft Neways van een groot Duits industrieel bedrijf een order gekregen van meer dan vijf miljoen euro per jaar om elektronische besturingssystemen te maken voor de automotivesector. De ontwikkeling en productie brengt het onder in Kassel en Neunkirchen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content