Kort nieuws

Neways kan eindelijk weer naar boven kijken

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Neways heeft weer reden tot lachen. Het elektronicabedrijf is na een lange periode van tegenslagen eindelijk op de weg terug. Nadat de onderneming uit Son het eerst halfjaar al 2,6 miljoen euro winst boekte, stelde het in november zijn verwachting voor het gehele jaar naar boven bij tot 4 miljoen euro. In 2004 bedroeg de winst al 4,6 miljoen euro.

’Wil Neways verder stijgen, dan moet de markt voor halfgeleiders een echt herstel laten zien‘, zegt SNS-analist Frank van Wijk in Eindhovens Dagblad. ’Neways heeft enkele miljoenen opgehaald via aandelenemissies en converteerbare obligaties. Voordeel daarvan is dat de kaspositie weer op orde is gebracht. Nadeel is dat het aandelenkapitaal is verwaterd.‘

Eerder maakte Neways een reorganisatie bij dochterbedrijf Ripa bekend. Een deel van de printplaatproductie verhuist naar Slowakije, waardoor 20 van de 175 banen in Son verloren gaan. Bij Neways werken in totaal 1700 mensen. In Nederland zijn er behalve in Son vestigingen in Echt, Leeuwarden en Sittard. Over de grens staan er kantoren in Duitsland, China, Hongarije, Hongkong en Slowakije.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content