Kort nieuws

Neways grijpt in en brengt inhuur terug

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Minder opdrachten van machinebouwers voor de chipindustrie nopen Neways tot ingrijpen. Een omzetdaling van 35 procent in dit segment leidde tot onderbezetting van de fabrieken. Neways bezuinigde intussen en bracht het aantal inhuurkrachten sterk terug.

In lijn met de verwachting behaalde Neways over de eerste helft van 2008 een nettowinst van 1,9 miljoen euro. De omzet liep met 6 procent terug naar 130 miljoen euro. De specialist in elektronicafabricage kreeg vooral minder opdrachten van machinebouwers voor de chipindustrie. Daar daalde de omzet met ruim een derde. De groeiende omzetten in de markten automotive, defensie en telecom waren niet groot genoeg om de terugval in het segment halfgeleiders op te vangen.

In de eerste helft van 2007 boekte Neways nog een winst van 7,8 miljoen euro. Het EMS-bedrijf noemt dat in zijn persbericht ’een uitzonderlijk goede periode‘. Voor heel 2008 verwacht het positief te blijven met een nettowinst van 3 tot 4 miljoen euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content