Kort nieuws

Neways: geen herbouw afgebrande Duitse fabriek

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De productiefaciliteit van Neways in het Duitse Kassel keert niet terug. Dat is het voornemen van de EMS-specialist uit Son na een zorgvuldige afweging van alle opties. In september legde een grote brand de fabriek in de as. Om de continuïteit voor klanten te garanderen, bracht Neways de productieactiviteiten onder bij andere werkmaatschappijen binnen de groep. Herbouw en terugverplaatsing van de activiteiten zou ‘een veelheid aan ongewenste financiële en operationele complicaties’ met zich meebrengen, aldus het persbericht. De honderdtwintig medewerkers in Kassel zal Neways begeleiden naar een andere baan binnen dan wel buiten het bedrijf.

Voor de meeste klanten lopen de overgehevelde activiteiten inmiddels naar tevredenheid bij de andere werkmaatschappijen. Zij hebben aangegeven een terugverplaatsing niet te zien zitten. Wel ondervinden enkele klanten nog last doordat Neways niet tijdig aan specifieke componenten kan komen ter vervanging van de voorraden die verloren zijn gegaan bij de brand. Daardoor loopt de (volledige) uitlevering van enkele orders vertraging op. Het EMS-bedrijf is druk doende om deze problemen op te lossen.

Ondanks het voornemen te stoppen met de productie in Kassel blijft Neways Duitsland zien als belangrijke groeimarkt. Het is er nog vertegenwoordigd door de werkmaatschappij in Neunkirchen en een Duitse verkooporganisatie. Daarnaast doen de Nederlandse onderdelen meer werk voor hun oosterburen. Neways gaat zich nu heroriënteren op hoe het het beste kan inspelen op de groeipotentie die de Duitse markt biedt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content