Kort nieuws

Neways boekt recordomzet maar minder winst

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Neways heeft in de eerste helft van 2012 een omzet geboekt van 144,4 miljoen euro. Dat is licht meer dan in dezelfde periode van vorig jaar en zelfs het beste halfjaarresultaat ooit. De nettowinst kwam echter een miljoen lager uit op 2,2 miljoen euro doordat het EMS-bedrijf uit Son extra kosten heeft moeten maken om zijn activiteiten in lijn te brengen met de onevenwichtige vraag bij zijn werkmaatschappijen. De orderportefeuille is met 67,8 miljoen euro aan opdrachten iets beter gevuld dan ultimo 2011.

Door de onzekere macro-economische ontwikkelingen ziet Neways met name in het tweede kwartaal een toegenomen dynamiek in de EMS-markt: er zijn klanten die hun planningen voor de komende maanden sneller opschalen, terwijl anderen hun planningen juist sneller naar beneden bijstellen en orders doorschuiven. Dit heeft enerzijds geleid tot onderbezetting bij enkele werkmaatschappijen en anderzijds tot additionele uitgaven om te kunnen voldoen aan de hoge vraag bij andere onderdelen. Daarnaast heeft het bedrijf extra kosten gemaakt vooruitlopend op de start van verworven projecten.

Neways verwacht dat de (macro-)economische situatie in het tweede halfjaar zal blijven zorgen voor een hoge dynamiek in de EMS-markt, met dezelfde op- en neerwaartse orderbijstellingen als gevolg. Het houdt er daarom rekening mee dat de druk op de resultaten in de tweede helft van 2012 aanhoudt. Toch denkt het bedrijf de nettowinst van het eerste halfjaar te kunnen overtreffen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content