Kort nieuws

Neways boekt flink meer winst op licht hogere omzet

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

De eerste helft van dit jaar heeft Neways een netto-omzet geboekt van 133,6 miljoen euro. Dat is twee procent meer dan in dezelfde periode van 2013. Het eerste kwartaal stegen de inkomsten met zeven procent, het tweede kwartaal daalden ze met twee procent. De nettowinst kwam het afgelopen halfjaar uit op 3,0 miljoen, tegen slechts 0,9 miljoen twaalf maanden geleden. De orderportefeuille van de Sonse EMS-specialist is daarentegen minder goed gevuld: eind juni bevatte die voor 60,8 miljoen euro aan opdrachten, elf procent minder dan ultimo 2013.

Het ordervolume is met name gekrompen doordat halfgeleiderklanten hun planningen bijstellen, meldt Neways. De vraag vanuit die sector blijft volatiel. De omzet steeg wel licht: van 33 miljoen euro in de eerste helft van 2013 naar 34 miljoen het afgelopen halfjaar. Industrieel blijft de grootste sector met vijftig miljoen aan inkomsten, ook een miljoen meer. In de medische markt haalde het EMS-bedrijf met 29 miljoen euro vier miljoen minder binnen. De vraag vanuit automotive blijft sterk, wat zich vertaalt in een omzettoename jaar op jaar van elf naar veertien miljoen.

Het aantal fte’s in West-Europa bedroeg eind juni 1206, zeven procent minder dan ultimo 2013. In Oost-Europa en China bleef het personeelsbestand nagenoeg stabiel op 644 medewerkers eind juni. Door een voortgezette uitbouw van de ontwikkel-, prototyping- en testactiviteiten is het aantal engineers de eerste zes maanden van dit jaar verder gestegen, tot ongeveer tien procent van het totaal.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content