Achtergrond

NetDCU8 faciliteert keuze tussen Linux en Windows CE

Holger Fröhlich, Uwe Kracke
Leestijd: 8 minuten

Het NetDCU8-bordje en de bijbehorende softwareondersteuning maken het mogelijk Linux en Windows CE direct te vergelijken. Holger Frölich van hardwareleverancier F&S Elektronik Systeme en Uwe Kracke van Linux-specialist Emlix houden beide OS‘en tegen het licht en gaan in op de ontwikkeling van de BSP‘s die beide op hetzelfde platform laten draaien.

Om maar meteen met deur in huis te vallen: noch embedded Linux noch Windows CE zal de technische automatisering revolutioneren of domineren. Daar zijn de eisen aan ingebedde besturingssystemen en toepassingen veel te divers voor. Dit alleen al zal voor een gezonde ’biodiversiteit‘ onder de softwareplatformen zorgen – ook in de toekomst.

In dit artikel zullen we beide OS‘en eerst kort beschrijven om de belangrijkste technische verschillen duidelijk te maken. Vervolgens doen we uit de doeken hoe we Linux én Windows CE op één enkele single-boardcomputer kunnen draaien. Dat opent de mogelijkheid voor een vergelijkend warenonderzoek naar deze twee besturingssystemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content