Kort nieuws

Nemo lanceert volgende generatie zwangerschapsbewaking

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Nemo Healthcare uit Eindhoven heeft de volgende versie van zijn systeem voor foetale en moedermonitoring gelanceerd. Het Nemo Fetal Monitoring System kan met plakelektroden op de moederbuik de baarmoederactiviteit en de hartslag van moeder en kind meten. Die gegevens worden draadloos doorgestuurd naar een basisstation. Dat maakt het in principe mogelijk om risicobevallingen al veel vroeger op afstand te volgen. Nu kan dergelijke monitoring alleen in het ziekenhuis gedaan worden.

Nemo werkt al meer dan tien jaar aan de vinding, gebaseerd op een tweetal promotieonderzoeken aan de TU Eindhoven en het Máxima Medisch Centrum, die aantoonden dat het mogelijk is om de gewenste signalen uit een elektrische meting te filteren.

Vanwege de langdurige ontwikkeltrajecten in de medische sector richtte Nemo Healthcare zich eerst op de bestaande markt voor het monitoren van de bevalling in het ziekenhuis, legde toenmalig ceo Hans Brons vorig jaar uit in Bits&Chips. Daar worden de foetale hartslag en weeënactiviteit al geregistreerd, maar de Nemo-aanpak biedt een beter en comfortabeler alternatief.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content