Opinie

Neem een architect

Jan Dobbelsteen
Leestijd: 3 minuten

Verhuizen of verbouwen, dat was een paar jaar geleden de vraag waar mijn vrouw en ik voor stonden. Het werd verbouwen. Wel met enige reserve, want we zagen het eigenlijk niet zo zitten om overgelaten te worden aan de nukken van een aannemer. We namen daarom een architect in de arm voor het hele traject, vanaf schetsontwerp tot en met de oplevering. We hoopten dat dit meerwaarde op zou leveren.

De goede man overtrof onze stoutste verwachtingen. Hij keek tijdens de conceptfase verder dan de door ons gestelde wensen en eisen en hij bracht zijn eigen kennis, ervaring en creativiteit in. Hij stelde een oplossing voor waarbij de plattegrond van ons huis een soort ruitvorm werd. Dit concept hadden we zelf nooit kunnen bedenken, maar het gaf op de meest eenvoudige manier vorm aan al onze behoeften.

De uiteindelijke uitvoering heeft niets aan kracht ingeboet, vooral ook door de bemoeienis van de architect. Ons huis is niet alleen mooier geworden, maar ook in mogelijkheden en in het gebruik van de beschikbare ruimte sterk verbeterd. We hebben een huis gekregen dat duidelijk meer is dan een paar muren en een dak.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content