Kort nieuws

Nederlandse technologiesector groeit ruim een tiende

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Volgens de Nederlandse federatie van technologiebranches FHI lag de omzet binnen de technologiesector in het eerste half jaar van 2006 zo‘n 10,2 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit hield gelijke tred met een stijging van het aantal orders met 10,1 procent. De FHI concludeert dit na een trendonderzoek onder zijn achthonderd leden. Over heel 2006 verwacht de FHI een omzetgroei van ongeveer 8 procent.

De toename is niet voor alle sectoren even sterk. De branches industriële elektronica en medische technologie incasseerden respectievelijk 17,3 en 24,9 procent meer dan een jaar geleden, maar bij de branche industriële automatisering daalde de omzet met 1,7 procent. Wel nam het aantal orders daar met 3,3 procent toe. De vierde tak die FHI onderscheidt, laboratoriumtechnologie, zag een sterkere omzetgroei dan de afgelopen jaren van 4,1 procent.

De omzetgroei binnen de Nederlandse technologiesector zette in de tweede helft van 2005 in en nam daarna steeds verder toe.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content