Kort nieuws

Nederlandse luchtvaartindustrie trekt op naar China

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Fokker Technologies, de TU Delft, het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium (NLR) en een aantal andere Nederlandse spelers binnen de luchtvaartindustrie hebben een samenwerkingsverband opgericht om de Chinese markt te bespelen: D2ragon (Dutch Development and Research in Aeronautics supported by Government Organized Network). Het programma richt zich op het opbouwen van een stabiele marktpositie in de Chinese commerciële vliegtuigindustrie.

Via het initiatief moeten Chinese vliegtuigfabrikanten kunnen aanhaken op de Nederlandse kennisinfrastructuur en expertise van lucht- en ruimtevaart. Het partnerschap richt zich op onderzoek en ontwikkeling bij universiteiten en instituten, op producten en oplossingen, en op het ondersteuning en stimuleren van initiatieven door de Chinese overheid op dit gebied.

D2ragon is een van de groepen binnen het Partners for International Business van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het aanspreekpunt is de Netherlands Aerospace Group, de brancheorganisatie voor de Nederlandse luchtvaartindustrie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content