Kort nieuws

Nederlandse elektronicabranche beleefde groeispurt in 2006

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Bij de Nederlandse technologiebedrijven stegen de orderontvangst en de omzet in 2006 respectievelijk met 10,7 en 10,2 procent. Dat zegt de federatie van technologiebranches FHI. Deze groeicijfers liggen aanzienlijk hoger dan de afgelopen jaren. In 2007 zal de groei weer afvlakken.

De FHI voerde een trendonderzoek uit onder achthonderd bedrijven in de industriële elektronica, industriële automatisering, laboratoriumtechnologie en medische technologie. De totale omzet van deze vier branches kwam vorig jaar uit op zes miljard euro. Medische technologie groeide het snelst met bijna 21 procent meer omzet. De elektronicabranche maakte gebruik van het algemene herstel van de economie en zag een omzetstijging van 14 procent, hoewel de orders slechts groeiden met 6 procent. Ook laboratoriumtechnologie deed het goed, met een omzettoename van ruim 8 procent. Dat is verrassend, want meestal ligt deze groei net boven de inflatie.

De industriële automatisering profiteerde veel minder dan de andere branches. De omzet steeg in 2006 nauwelijks. De orderontvangst nam wel toe met 6,3 procent. De FHI neemt aan dat de opleving hier wat later komt. Overigens wijst de brancheorganisatie er op dat echt grote investeringen in industriële productie nog steeds wat uitblijven.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content