Nederlands talent trekt Amerikaanse start-up aan

Reading time: 1 minute

Author:

Chipontwerper H-Stream Wireless gaat een ontwikkelingscentrum opzetten in ‘s-Hertogenbosch. Peter Kamp gaat de vestiging van de Amerikaanse fabless halfgeleiderfabrikant leiden. ’Ik heb net de sleutels van het kantoor gekregen‘, vertelde hij begin deze maand. Er komen in eerste instantie vijf man te werken. In een jaar tijd moet dat aantal verdubbeld zijn.

H-Stream begon eind 2004 in Palo Alto, het centrum van Silicon Valley. De start-up richt zich op laagvermogenchips voor draadloze toepassingen. Een groep durfinvesteerders, waaronder Intel Capital, heeft er vorig jaar nog 9,4 miljoen euro ingestoken. Het startkapitaal was destijds afkomstig van een aantal ’IC-engeltjes‘ dat al meerdere bedrijven naar de beurs hielp.

Behalve in Californië heeft het bedrijf ook een vestiging in Engeland, waar het software ontwikkelt. In totaal werken er ongeveer 25 man bij H-Stream. De uitbreiding van het personeelsbestand met vijf tot tien personen in Nederland mag dus substantieel heten.

De Bossche vestiging gaat zich richten op analoog en RF IC-ontwerp. Kamp wil er niet veel over kwijt, maar de website van zijn nieuwe werkgever spreekt van ’een unieke kans in het laagvermogen draadloossegment‘. Wel wil hij de keuze voor Nederland toelichten. ’Nederland heeft veel talent op analoog-ontwerpgebied. Daar staan we wereldwijd om bekend zelfs. Laten we zeggen dat de concentratie ervaren mensen hier bijzonder is.‘