Kort nieuws

‘Nederlands consortium biedt op Mapper’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Een consortium ‘van enkele Nederlandse partijen’ doet een ‘hopelijk concurrerend’ bod op Mapper, vertellen twee zakenpartners en een adviseur van het Delftse bedrijf aan het Financieele Dagblad. Jan van der Wel van toeleverancier Technolution, Peter Oggel van partner Irdeto en Eduard Hoeberichts van Fabmax leggen zelf geen geld op tafel, maar geloven wel sterk in Mappers technologie om elke chip uniek te maken. ‘We hebben een ecosysteem klaarstaan om van Mapper een succes te maken’, aldus Oggel.

Mapper ging vlak voor de jaarwisseling failliet. Curator Jan Joost Wittekamp wil niet zeggen met wie hij gesprekken voert, alleen dat het om binnenlandse en buitenlandse partijen gaat. Eerder gaf ASML-topman Peter Wennink te kennen met Mapper om tafel te willen gaan, maar het is niet duidelijk of dat inmiddels is gebeurd. De buitenlandse belangstelling zou uit het Franse ic-ecosysteem kunnen komen (waarmee Mapper partnert), uit Rusland (omdat er al Russisch geld in Mapper zit) of Azië (vanwege eerdere belangstelling van TSMC).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content