Kort nieuws

Nederlands biogas naar China

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ECN en het Nederlandse bedrijf Dahlman Renewable Technologies gaan de Chinese stad Jingjiang helpen aan groene stroom uit vergassing van stro. De twee partijen hebben daartoe tijdens de Nederlandse handelsmissie in China een overeenkomsten getekend met het gemeentebestuur en het bedrijf Jiansu Antai New Energy Technology (JAE).

Het project bouwt voort op een bestaande samenwerking tussen ECN en DRT. Het Nederlandse bedrijf heeft een licentie op ECN’s Milena – en Olga-technologie om biomassa of afval om te zetten in biogas, en bouwde op basis daarvan een fabriek in het Portugese Tondela. Na een bezoek van de faciliteit besloot JAE met DRT in zee te gaan.

‘Dit is echt het best denkbare voorbeeld van samenwerking tussen nieuwe en bestaande Chinese en Nederlandse partners die tot wederzijds voordeel strekt in de frontlinie van de groene energierevolutie. ECN is al een aantal jaar actief in China en ik ben nog altijd verbaasd over de snelheid en gevarieerdheid van de kansen die dit land het Nederlandse bedrijfsleven te bieden heeft’, aldus Robert Kleiburg, coo van ECN.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content