Kort nieuws

Nedap stelt verwachting naar boven bij

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

In een tussentijdse update zegt Nedap de tweede helft van dit jaar aanzienlijk meer te zullen verdienen dan vorig jaar. Toen boekte het bedrijf een omzet van 59,7 miljoen euro. Als gevolg zullen zowel de omzet als de winst over het hele jaar aanzienlijk hoger liggen dan in 2009, zelfs na verrekening van de 3,5 miljoen euro aan reorganisatiekosten. Over 2009 boekte Nedap een nettowinst van 1,1 miljoen euro. De doelstelling om een bedrijfswinst van minimaal 10 procent te halen, wordt dit jaar nog niet bereikt.

Met name de marktgroepen Healthcare, Retail Support en Security Management doen het goed. Deze drie poten zullen dit jaar een recordomzet boeken. Ook de groepen Agri en Automatische Voertuigidentificatie (AVI) zien hun omzetten weer klimmen. De opbrengsten van de marktgroepen Education, Library Solutions en Locker Management Systems zullen dit jaar op hetzelfde niveau uitkomen als een jaar geleden. De Power Supplies- en Specials-groepen worden ondertussen afgebouwd.

Het bedrijf uit Groenlo heeft dit jaar alweer meer dan vijftig mensen aangenomen, met name in commerciële en ontwikkelfuncties.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content